Visie

De visie van jouw Energie

Wij bieden energiebesparende zelfbouwpakketten aan aan particulieren voor nieuwbouw en renovatie.

De prijzen van energie blijven stijgen en de voorraad fossiele brandstof en zoet water begint op te raken. En tegelijkertijd willen we meer en meer comfort voor onze families.

Gelukkig staat de techniek niet stil. Als je alle vernieuwingen en moderne technieken samenneemt, kan je een huis van alle gemakken en comfort voorzien, tegen een fractie van de huidige bedrijfskosten.

De regering steekt erg veel geld in de subsidiëring van energiebesparende maatregelen. Zowel in Vlaanderen, als in Nederland.

Dit is hèt moment om uw huis of woning te moderniseren en te beginnen energie te besparen.

Maar laten we eerlijk zijn: ondanks alle subsidies zijn de investeringskosten vaak erg groot.

jouw Energie” heeft nu de installatiewerkzaamheden (en daarmee de investeringskosten) opgedeeld in een gedeelte dat door de vakspecialist uitgevoerd moet worden (het berekenen, aansluiten en in bedrijf nemen), en in een gedeelte dat u gemakkelijk zelf kunt doen zoals het leggen van leidingen, of het verrichten van graafwerk.

Natuurlijk vereist dit enig technisch inzicht en handvaardigheid. Maar als u het technische niveau heeft om bijvoorbeeld een IKEA kast zelf in elkaar te zetten, dan kunt u deze werkzaamheden ook.

jouw Energie” biedt u nu de mogelijkheid om met uw eigen arbeidskracht, uw eigen energiebesparing te realiseren. Onder onze begeleiding bespaart u tot 50% van de installatiekosten door zelf de werkzaamheden uit te voeren die wij u aanleren.

Welke besparingen kunt u met jouw Energie realiseren?

Dat is natuurlijk afhankelijk van uw huidige energieverbruik, en uw wensen. In onze werkwijze ziet u dat wij u individueel adviseren.

Om u toch vooraf een beeld te geven van de mogelijkheden, gaan wij op onze website uit van een standaardwoning, gebouwd als twee-onder-één-kap doorzonwoning (in Vlaanderen een halfopen bebouwing), met 120 m² woonoppervlak, spouwmuur, normaal dubbelglas, CV-installatie op aardgas met verbeterd rendement, natuurlijke beluchting en een familie met twee volwassenen en één kind. Deze familie verbruikt gemiddeld: 208 m³ gas per maand, 426 kWh aan elektriciteit. Kosten: € 210,- per maand.

12-1_energieverbruik_doorsnee_woning

Dezelfde familie verbruikt in een energiezuinige woning nog maar 258 kWh aan elektriciteit. Kosten € 45,- per maand.

12-2_energieverbruik_zuinige_woning

Let wel: dit is dezelfde woning, maar energiezuinig gemaakt.

Een PV-zonnepaneelinstallatie op het dak van zo’n 4.000 Wattpiek

(dat zijn ca. 32 m² ofwel 20 standaardpanelen van 1,65 x 1 meter) leveren een dergelijk vermogen, waardoor dit huis een energierekening kan krijgen van € 0,- per maand!

Onder producten en prijzen vindt u de prijs van de installaties waarmee deze besparingen mogelijk gemaakt zijn: PUR-isolatie, warmtepomp, vloerverwarming, warmtepompboiler, douche-WTW, regenwaterrecuperatie, mechanische ventilatie met WTW, preheatinstallaties en zonnepanelen (PV-panelen).

Ook vindt u op deze pagina de prijzen van andere energiebesparende doe-het-zelfpakketten zoals HR 107 CV-verwarmingsketels, WKK en gas-warmtepompinstallaties, aardwarmtewisselaars, zonneboilers, waterleidingssystemen, elektriciteitspakketten als DIY (do it yourself) met voorbekabelde zekeringskasten en voorbekabelde flexibele elektriciteitsbuizen, energiesavers (standby-killers), centrale stofzuiginstallaties en verlichting.

Wij trachten om onze klanten zo goedkoop mogelijk van de kwalitatief best mogelijke installaties te voorzien. Mocht u elders betere of gunstiger installaties tegenkomen, zouden wij een emailtje zeer op prijs stellen, zodat wij ons assortiment aan kunnen passen.

Bronmateriaal:

PV zonnepaneelrendement: Wikipedia